Man of pop

Man of pop?

De geslachten zijn meestal zichtbaar met een week of 6 maar er zijn uitzonderingen. Bij de bonte en pastelkleuren willen de neusdoppen nog wel eens veranderen in toverdoppen. Zo hebben wij parkietjes die maanden een man leken te zijn en dan toch een pop blijken te zijn. Het is te onderzoeken maar de kosten hiervoor liggen al rond de 20 Euro. Maar over het algemeen is tussen de 6e en de 7e week het geslacht wel duidelijk. Soms ook eerder aan de hand van de kleur vererving dat we al weten wat het geslacht is.

Bij volwassen parkieten is het goed te zien. Een pop heeft een bruine of een witte neusdop en een man heeft een blauwe neusdop.  Een jonge man heeft een paarse neusdop en een jonge pop heeft een witte of een lichtblauwe tot rosé neusdop met een licht randje om de neusgaten. Het blijft lastig en is bijna nooit 100% zeker te zeggen.

Vaak wordt er getwijfeld over het geslacht. In principe worden poppen en mannen even makkelijk tam. Popjes zijn vaak iets brutaler dan mannetjes maar durven daardoor sneller iets.

Maar je hebt ook hele rustige popjes en felle mannetjes, dat is iets wat je vooruit niet weet.

Het enige is dat een man kan leren praten en dat is bij een pop zelden. Maar niet elk mannetje kan praten. Daar moet aanleg voor zijn. Dus je weet vooruit niet of dat zo is.

Als je er twee wilt dan is het raadzaam te kiezen voor 2 mannen of een man en een pop. Twee poppen brengt vaak wat onrust of ze moeten uit 1 nest komen maar is de minst mooie oplossing.

Je krijgt geen jongen of eitjes bij een man en pop als je geen nestkastje ophangt. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn.