Onze grasparkieten en Engelse parkieten.

Hieronder stellen we enkele onze grasparkieten en Engelse parkieten voor.

Regenbogen grasparkieten.

 

 

 

 

 

 

Lacewing grasparkieten

Clooney 

  Vanilla

Texas Clearbody grasparkieten

 

 

 

Lacewing Engelse parkieten

                               

 

 

 

Texas Clearbody Engelse parkieten

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewone kleurslagen grasparkieten.

   

 

 

Aparte Engelse parkieten

Gewone kleurslagen Engelse grasparkieten

  

 

 

 

    

 

Grasparkieten waarmee we o.a. de kweek zijn begonnen.

Hieronder volgen een aantal vogels die wijd vertakt zijn in onze kweek.

Stammoeder Lucky Star

Lucky Star was ook 1 van onze eerste poppen. Ze was een hele mooie Hemelsblauwe geelmasker spangle.  Ze was samen met een Violette man Bobby die wat Engelse trekjes had. Uit hun eerste nestje hebben we 2 jongen aangehouden waarvan Brandy 1 van onze beste kweekpoppen is. Lucky en Bobby waren beide al ouder en leven inmiddels helaas niet meer. 

Brandy is daarmee één van onze oudste poppen en is een mauve spangle pop. Haar eerste partner was Thilo een olijfgroene grijsvleugel man. Uit deze combinatie hebben we helaas geen jongen aangehouden maar uit 1 van deze jongen genaamd Toekan een donkergroen mannetje, heb ik weer een jonkie kunnen terug halen. Een hele donkere violette opaline pop Violetta. Deze pop zal in 2013 in de kweek komen. Evenals een rechtstreeks zoon Nena van Brandy. Deze kobalt man is split Texas clearbody.  Niet van Thilo maar van een hemelsblauwe clearbody man.

Brandy is in het voorjaar 2013 overleden

 

Lucky Star, Bobby, Brandy, Nena en Violetta

Stammoeder Pilar

Pilar is een Lutino pop waarmee we ons allereerste nestje hebben gehad. Samen met haar partner Diëgo die tijdens dit nestje plots overleed. Pilar heeft toen netjes haar 4 jongen groot gebracht.  Deze jongen zijn allen in de kweek bij andere kwekers. Pilar is een zeer goede moeder. Daarna kreeg Pilar nog nestjes met een Grijze spangle geelmasker man Domingo. Ook deze jongen zijn grotendeels bij andere kwekers in de kweek gegaan en zelf helaas niks van aangehouden. Pilar leeft bij een andere kweker in Noord Holland.

We hebben nu een kleinzoon van haar terug gekregen. Deze Ino man is een zoon van Calypso die weer een zoon is van Pilar en Domingo. Met deze Ino geelmasker man Cupido  zijn we erg blij.  En zullen ook zeker nageslacht van hem aanhouden. Ook hebben we dit jaar nog een zoon van Domingo terug gekregen uit een andere pop, deze man heet Bixy.

  Pilar, Cupido en Calypso. 3 generaties.

Stammoeder Kruimel

Kruimel is de eerste pop die we ooit hebben aangekocht. Een mooie Hemelsblauwe cinnamon opaline spangle. Ze was toen bijna wit toen we haar kregen. We kochten haar samen met DJ Tïesto een Hemelsblauwe geelmasker die later groen verkleurde. Tïesto en Kruimel kregen samen 1 seizoen jongen. Hieruit hebben we destijds Snowy een albino popje die gelijk tijdig ook cinnamon en spangle was aangehouden. Met Kruimel en Snowy hebben we onze kweek opgebouwd.

Snowy kreeg een mooie partner in de hemelsblauwe opaline spangle Dino. Van deze combinatie hebben we geen jongen maar wel hebben we een zoon van een pop die uit deze combinatie komt. Dat is Lee, zie bij Pino.  Dan kregen we Socks een popje uit deze combinatie terug. Deze pop kreeg een erg mooie dochter  Sleepy  die we hebben aangehouden. Helaas leeft Socke niet meer.

Inmiddels is Tiésto overleden en kreeg Kruimel een andere partner. Een mooie kobalt grijsvleugel Kadir. Uit deze combinatie waaruit veel mensen en ook kwekers jongen hebben, hebben wij 1 man aangehouden. Amigo een kopie van kruimel zelf. Hij heeft in Cappuchino een zeer goede partner gevonden (Cinnamon opaline bont hemelsblauw) en geven zeer mooie jongen en zijn een vast bestanddeel van onze koloniekweek.  Van Amigo en Cappuchino hebben we ook een zoon aangehouden. Hij heet Mambo

 

Sleepy, Mambo ,Amigo en  Kadir                                                                                                                                                                                                                                        

Nadat Kruimel een ongelukje gehad heeft, heeft ze nu een liefdevol tehuis in België gekregen samen met een ander mannetje die niet vliegen kan en heeft Kadir een nieuw vriendinnetje gekregen in een andere volière.  Maar in onze kweek zal ze zeker blijven bestaan en ook bij vele andere kwekers.

Sleepy heeft inmiddels een mooi nestje gebracht met een regenboog man. Uit dit nest hebben wij een regenboog man en een hemelsblauwe cinnamon grijsvleugel opaline aangehouden. 

Stamvader Boy

Boy is een kobalt blauwe Engelse man die we bij een kweker in Oldenzaal hebben gekocht. Samen met zijn partner Alpha een hele mooie hemelsblauwe opaline spangle pop. Bij het eerste nestje kreeg Alpha helaas legnood.  Het eitje hebben we er uit gekregen maar helaas is Alpha overleden aan de gevolgen van de legnood. Het eitje hebben we onder een gewoon grasparkieten koppel gelegd. Later zijn we er van uitgegaan dat deze was afgestorven. Toen dit nestje groter was viel opeens op dat er wel een hele vreemde eend in de bijt was in dit nestje. Dit was Gabber. Met 3 weken was het duidelijk. Het eitje was toch uitgekomen. Gabber is een hele imposante grote hemelsblauwe spangle man. 

 

Gabber als jonkie                                                                         Gabber met zijn popje Grappa.

Gabber heeft meerdere nestjes gehad met een Hemelsblauwe opaline pop Grappa. Hier hebben we twee jongen van gehouden. Ginger een Hemelsblauwe spangle pop en Ginny een Kobalt blauwe man.  Ginny hebben wij verkocht naar een Kweker in Belgie.

 

Ginge,  Ginny en  Fabienne

Ginger heeft in 2012 een nestje met Vitali gehad een TC opaline grijs en hieruit is 1 jonkie gekomen. Fabienne een violet opaline TC.

Boy heeft nog jongen gehad met Blue een gewone grasparkiet en hieruit hebben we Dopey gehouden een grote blauwe bonte pop die zeer Engels type jongen krijgt.  Blue komt uit eigen kweek en is 1 van onze eerste jonkies van Blue en Semir. Van Dopey hebben we geen jongen gehouden. 

  Dopey  Gabber

Boy hebben we vorig jaar aan Megan gekoppeld nadat zijn popje Blue verhuisd is naar een collega kweker. Megan is een eigen kweek Engelse pop. Uit deze combinatie hebben we een kobalt klaarpen pop aangehouden. Helaas is deze pop verongelukt.  Ook Boy  is in de winter van 2013 overleden.

Nullah en Gymea

Nullah en Gymea zijn zus en broer en komen beide van een bevriede kweker uit Cappelle a.d. IJssel.

Nullah is een albino bont popje. Zij heeft de eerste kweekjaren jongen gehad met Christo een bont geelmasker mannetje wat erg mooie jongen gebracht heeft maar waar we niks van hebben aangehouden. Afgelopen jaar is er door allergie een zoon van dit koppel terug gekomen. Nicky. Deze man zit dit seizoen voor het eerst in de kweek. Kort nadat hij terug kwam is Nullah helaas zeer plotseling overleden. 

 

Nullah was haar laatste kweekseizoen samen met Troy, een hemelsblauwe opaline man die split is voor Texas Clearbody. Hier kwamen de mooiste jongen uit en hebben we 2 popjes en een man uitgehouden. Nimm een violette Bonte opaline TC, Nike een violet bonte TC pop en Timo een violette opaline bonte man. Timo heeft nu zijn eerste nestje met de pop Violetta die Violet opaline is.

Nimm, Timo en Violetta

Gymea is een geelmasker opaline kobalt dominant bonte man en split voor ino. Hij heeft de eerste kweekjaren jongen gehad met de bonte violette geelmasker Steffi. Uit deze kweek hebben we niks gehouden. Wel hebben we uit Vanilla een Ino geelmasker bonte pop die uit deze kombi komt een zoon. Uomi ook een geelmasker ino man. 

Dan heeft Gymea sinds vorig jaar een andere partner de pop Lyco een violette DF spangle. Die beschreven staat bij de pop Lucky Star.  Uit dit koppel hebben een een Geelmasker type 2 Opaline violette spangle Cinnamon aangehouden, genaamd Binti. 

Stammoeder Pino

Pino is een Engelse grijze pop die we gekocht hebben samen met Elmo een grijze bonte man. Het eerste jaar kregen we van hun 2 poppen die we helaas met de hand hebben moeten groot brengen. Beide waren grijze klaarpennen. Megan en Britt heten deze beide poppen. Britt bleef bij ons wonen en Megan ging naar een bevriende kweker in Capelle a.d. IJssel. 

  Pino

Pino kreeg na het overlijden van Elmo een gewone grasparkiet als partner. Dit was Bruce een donkergroene spangle man. Uit deze combinatie hebben we een grijze spangle man aangehouden. Paco. Deze heeft zeer mooie jongen gebracht in de gewone grasparkieten kweek. Waaronder Pommy waarvan we ook al kleinkinderen hebben in de volière.  Paco is verhuisd naar een meisje die wil beginnen met kweken.

  Lee een achterkleinzoon van Pino

Daarna kreeg Pino een Engelse man en dit was Mauritzio. Van deze grote groene spangle man hebben we een man aangehouden. Pucky een groene spangle man. Pucky heeft afgelopen winter jongen gehad met Kanga een Texas Clearbody pop waarvan we een split TC man in spangle (Till)  en een gewone split TC man (Oasis)  hebben aangehouden voor de kweek 2012/13.  Van Till hebben we inmiddels een groene split TC aangehouden en een TC spangle groene pop. Beide komen uit de texas clearbody opaline pop Fristi.

  Mauritzio, Pucky en Till

Terug naar Megan en Britt.  Britt vond al snel een hele mooie man in Azrael. Een grote mauve bonte man. Deze kregen hele mooie jongen maar helaas nooit geen poppen. Van deze mannen hebben we een bonte en een grijze man aangehouden. Amaretto en Bailey.

  Azrael

Op een gegeven moment hebben we Megan terug gekregen en hebben hiermee 2 hele mooie nestjes gehad met de kobalt blauwe Engelse man Boy. Hiervan hebben we een hele mooie pop gehouden. 

 

Helaas leven zowel Pino als Megan en Britt inmiddels niet meer.

Van Bailey hebben we nog geen jongen  maar van Amaretto hebben we dit jaar hele mooie bonte jongen gehad met een groene opaline pop. Hiervan hebben we Leo gehouden.

Een 7 weken oude Leo ,Bailey met zijn partner Daisy   en Amaretto                                         

In 2013 heeft Amaretto jongen gehad met de dubbelfactorige spangle pop Sascha die uit België komt. Hieruit kwamen zeer mooie mauve bonte spangle jongen. 

Onze Texas Clearbody stamvader. Vitali

Vitali is geboren in 2009 en hebben we per toeval gekocht in een dierenwinkel. Het eerste kweekjaar was hij samen met een gewone parkiet Brandy wat niks is geworden. Al zijn eitjes waar keer op keer onbevrucht. 

Toen hebben we hem het volgende kweekjaar (hij was niet bepaald trouw als hij maar mocht kweken) aan een groene bonte Engelse parkiet gekweekt. Met deze combinatie hadden we niet veel geluk. Alle clearbody's zijn toen overleden. Wel hebben wij twee mooie groene broertjes aangehouden die split waren. Oscar en Valentin. 

Oscar en Valentin

Dan heeft hij een kweekseizoen jongen gehad met Strauss een kobalt blauwe pop die zoals later bleek split was voor Recessief bont en dat Vitali dat ook is. Deze jongen waren deels bont en deels TC. Van dit nest hebben we nog 2 jongen. Ping Pong een kobalt opaline TC pop en Spirit een Kobalt recessieve bonte man die split is voor TC.  Spirit  heeft meerdere zeer mooie jongen gebracht met een Albino pop. Waaronder Fristi een TC opaline en Fanta een recessief Bonte en Sprite een Texas Clearbody recessief Bont grijs. Fanta heeft vorig jaar een mooie violet opaline Cinnamon gebracht en Sprite hebben we ingezet in de kleine grasparkieten kweek en heeft een mooie grijze opaline clearbody gebracht voor onze kweek. Begin dit jaar hebben we nog een man uit deze combi terug gekocht. Light een recessief bonte Texas Clearbody man en een aantal nakomelingen. o.a. Hercules (Hemelsblauw Opaline TC/Lacewing man), Santa (albino/Lacewing man)

   

Ping Pong, Spirit, Fristi, Sprite, Light, Hercules en Fanta.

 

Ping pong is een hele mooie pop en deze heeft hele mooie jongen gebracht samen met Junior een albino man die ook dominant bont bleek te zijn. Uit deze combinatie hebben we een Dom. bonte TC Pinokkio en een TC opaline man Gepetto aangehouden. Ping Pong hebben we verkocht. Van Gepetto en Spetter hebben we dit jaar Gaby een TC Opaline pop aangehouden.

 

Junior, Pinokkio en Gepetto en Gaby

Het jaar daarop heeft Vitali een nestje gehad met Spetter een Hemelsblauwe opaline pop. Hieruit zijn 3 split mannen gekomen waarvan we 1 man hebben gehouden en dat is Seal . Een kobalt opaline man. Van deze man hebben we Swift een  violette opaline geelmasker TC pop die we zullen aanhouden. Seal is helaas verongelukt.

  Swift

Dit jaar hebben we een aantal nakomelingen terug gekregen uit een broer van Seal.  Deze man hete Ster en hieruit hebben we Roxy gekocht, die ook uit een pop van ons komt. Roxy is een TC Opaline grijze man.  Deze Ster kreeg met de pop Kitty (Hemelsblauw spangle Opaline TC) bij een kweker uit Drachten de volgende jongen die wij hebben aangekocht: Obelix (Kobalt Opaline/TC man), Conny (Grijs Opaline TC pop) en Cassy (Hemelsblauw Opaline TC). Ook Kitty is in ons bezit.

   

Ster, Obelix, Conny en Cassy

 

Ster en Jake als jonge vogels, de ouders van bovenstaande jongen.  Seal als jonge vogel.

Dan heeft Vitali in 2012 zijn laatste nestje gehad met Ginny. Een eigen kweek pop van Gabber. Helaas kwam hier maar 1 jonkie uit en dat was  Fabienne een violet opaline TC. Deze mooie forse pop heeft momenteel jongen met de groene man Mozes. 

 

  Fabienne

Dit seizoen is Vitali naar een bevriende kweker in Hoorn verhuisd.