Voer ter afwisseling of als vervanging van het basisvoer.

Wij bieden naast ons normale basisvoer verschillende mengelingen aan die men kan voeren bij gezondheidsproblemen maar ook als extra bijvoorbeeld tijdens de rui, na een antibioticabehandeling, ter ondersteuning van een verkoudheid maar ook gewoon als extra of ter afwisseling.

Alle mengelingen kunnen probleemloos ter afwisseling gemengd worden met ons basisvoer. Op die manier geeft men een grote hoeveelheid aan zaden. Ook kunnen verschillende soorten onderling gemengd worden.  Ook kan men alleen deze mengelingen voeren als hoofdvoer.


Wij mengen de mengelingen zelf waardoor er kleine afwijkingen kunnen ontstaan in verschillende zakken voer, dit is helaas niet te voorkomen. Alle zaden en kruiden worden zeer regelmatig vers aangeleverd waardoor we een lange houdbaarheid kunnen garanderen.


Alle mengelingen zijn per kilo verkrijgbaar.  Ook zijn alle mengelingen ook voor valkparkieten geschikt of andere kromsnavels.

 

De mengelingen voor gezondheidsproblemen zijn gedacht als ondersteuning en vervangen niet het bezoek aan de dierenarts en de behandeling van medicatie!!

Ons basisvoer is een geschikt voer voor dagelijks gebruik en bevat alle voedingstoffen die een parkiet nodig heeft. Het voer kan aangevuld worden met al onze mixen. Dit voer is een standaard onderhoudsvoer. 

Prijs: 3,50 per kilo.

Vanaf 5 Kilo 3 euro per kilo.

Kruiden actief mix. 

Een gezonde en heerlijk ruikende mix. Is vergelijkbaar met de dieët mix maar dan voor vogels die niet op dieët hoeven.

Bevat o.a. verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanarie zaad, verschillende gedroogde bloesems en kruiden, onkruidzaad, echinacea, peterselie, kamille, munt, wortelloof, verschillende graansoorten enz. 

Prijs: 4,99 per kilo. 

NIEUW!!

Groente Mix Extra


Een gezonde maar lekkere mix. Ook handig voor parkieten die normaal geen groente willen eten. Bevat o,a, verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanariezaad, rode bieten zaad, veldslazaad, bloemkoolzaad, wortelzaad en radijsjeszaad. 

Prijs: 4,99 per kilo. 

Foto volgt zo snel mogelijk


Australian Mix

Een lekkere fris ruikende mix uit de natuur. Met eucalyptus dat wat wilde parkieten in Australië ook eten. Daarnaast werkt het positief op de luchtwegen en maag en darm.


Bevat o,a, verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanariezaad, eucalyptus, slazaad, kamille enz.

Prijs: 4,99 Euro per kilo

Groente Mix

Een gezonde maar lekkere mix. Ook handig voor parkieten die normaal geen groente willen eten. Bevat o,a, verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanariezaad, rode en groene paprika, wortel, wortelloof, slazaad, zuchini, tomaten, rode bieten en onkruidzaad.

Prijs: 4,99 per kilo. 

Zomermix

Een heerlijk ruikende zomer mix die ook nog eens heel gezond is. het heeft een bloedzuiverende werking, gezond voor maag en darm en werkt als een ontstekingsremmer. Dus ook geschikt naar ziekte of bij een verminderde weerstand. En omdat het gewoon lekker is.   Bevat o,a, verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanariezaad,kamille, goudsbloem, lavendel, rode klaver, korenbloemen, hibiscus, rozenblad enz. 

Prijs: 4,95 per kilo.

Jodium Mix

Veel parkieten hebben een jodiumtekort. In het normale voer zit vaak niet genoeg jodium. Een tekort zorgt voor een traag werkende schildklier. Vaak ontstaan dan veerproblemen of problemen met de ademhaling. Ook kan jodium een positieve invloed hebben op tumoren.  Bevat o,a, verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanariezaad, chiazaad, lijnzaad, aroniabessen, tuinkers en rozijnen. 

Prijs: 7,25 per kilo  (Tijdelijk 6,50 per kilo)

Dit voer lijkt haast op normaal voer daar de zaden heel fijn zijn in deze mix. 

Niet geschikt voor parkieten die lijden aan mega bacterie of schimmels!!

Senior Mix

Een gezonde en afwisselende mix voor senioren. Het is caloriearmer dan normaal basisvoer. En aangevuld met gezonde toevoegingen voor de senior onder de parkieten. Zo werken bepaalde toevoegingen ontstekingsremmend wat behulpzaam kan zijn bij artrose, extra vitamines, ondersteuning van bloedsomloop en hart enz. De natuur kan veel ondersteunen en helen tijdens het ouder worden. 

Prijs: 4,99 euro per kilo. 

Rui mix.

Een waardevolle ondersteuning tijdens de rui. IOok geschikt voor parkieten die lijden aan polyoma (kruipersziekte) of PBFD. of andere veerproblemen. 

Bevat o,a, verschillende milletsoorten, kleine haverstukjes, kanariezaad, paardestaart, brandnetel, slazaad, lijnzaad en boekwijt. 

Prijs: 4,95 Euro